ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ (2614 λέξεις)

Α Ν Α Λ Υ Τ Ι Κ Ε Σ   Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ε Σ   Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Ε Σ  

Γ Ι Α   Δ Ι Α Κ Ο Π Ε Σ   Χ Ω Ρ Ι Σ   Α Π Ρ Ο Ο Π Τ Α

Κείμενο – Info - Έρευνα:  Άγγελος Σινάνης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  © 1996 – 2002

Πηγές: Πρόγραμμα ενημέρωσης του ευρωπαίου καταναλωτή, Ένθετα: Καθημερινή / Το Βήμα

Οι εξελίξεις, στις οδηγίες της Ε.Ε στα νέα εμπορικά & τραπεζικά  προϊόντα που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια, στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται στις συναλλαγές, είναι τόσο ραγδαίες ώστε οι περισσότεροι δεν προλαβαίνουμε όχι μόνο να τις χρησιμοποιήσουμε, αλλά ούτε να ενημερωθούμε για αυτές. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στους κατοίκους των μεγάλων αστικών κέντρων που η ενημέρωση είναι πιο κοντά και πιο εύκολο να αποκτηθεί αλλά και στους κατοίκους των επαρχιακών πόλεων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα πλήρους και αξιόπιστης ενημέρωσης – πληροφόρησης.

Σε αυτό το κεφάλαιο θα αναφερθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε σαν Έλληνες πολίτες που διευκολύνουν ή λύνουν απρόβλεπτα προβλήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με την επικοινωνία και το χρήμα, όταν ταξιδεύουμε στην Ευρώπη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ – ΧΡΗΜΑΤΑ – ΤΡΑΠΕΖΕΣ – INFO μέσω INTERNET (Ευρώπη) 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Τηλεφωνήστε για να μάθετε: Μπορείτε να λάβετε σπίτι σας οδηγούς, θεματολογικά δελτία, τουριστικές πληροφορίες, καλώντας χωρίς επιβάρυνση τους ακόλουθους αριθμούς: ΑΓΓΛΙΑ 0800 581591, ΙΣΠΑΝΙΑ 900-983198, ΔΑΝΙΑ 8001 0201, ΓΕΡΜΑΝΙΑ 0130 850400, ΙΡΛΑΝΔΙΑ 1 800 553188, ΓΑΛΛΙΑ 0800 90 9700, ΙΤΑΛΙΑ 167 876 166, ΕΛΛΑΔΑ 00800 3212254, ΟΛΛΑΝΔΙΑ 0800 8051, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 0800-222001, ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ 08001 13191, ΣΟΥΗΔΙΑ 020 794949, ΒΕΛΓΙΟ 0800-F-92038, 0800-W-92039, ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ 0800 2550A, ΑΥΣΤΡΙΑ (Αστική χρέωση 0660 6811).

Κάρτες : Η τηλεπικοινωνιακή κάρτα δίνει στον κάτοχό της τη δυνατότητα να πραγματοποιεί και διεθνείς τηλεφωνικές συνδιαλέξεις χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε σταθερή τηλεφωνική σύνδεση που λειτουργεί στο εξωτερικό. Διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες 1η (PPCC) Post Paid Calling Cards που οι τηλεφωνικές επικοινωνίες χρεώνονται σε τηλεφωνικό λογαριασμό και η κάρτα κοστίζει 8,80 ΕΥΡΩ (3.000 δρχ) και 2η η προπληρωμένη (PCC) Prepaid Calling Cards με χωρητικότητα 200, 500, 1000 μονάδες και τιμή 5,87, 13,21, 25,24 ΕΥΡΩ (2000, 4500, 8600 δρχ) αντίστοιχα. Επίσης η νέα χρονοκάρτα του ΟΤΕ με 5,58, 12,33, 24,06 ΕΥΡΩ (1900, 4200, 8200 δρχ) και επιπλέον χρόνο ομιλίας 0,29, 2,35, 5,28 ΕΥΡΩ (100, 800, 1800 δρχ) αντίστοιχα.

Hellas Direct : είναι ο πιο σύντομος, οικονομικός και πρακτικός τρόπος να επικοινωνείτε με τα πρόσωπα που θέλετε από όποιο μέρος του κόσμου βρίσκεστε. Δεν χρειάζεται να έχετε μαζί σας χρήματα ούτε να ανησυχείτε για το κόστος αφού το καλύπτει ο καλούμενος. Η δωρεάν κάρτα που θα ζητήσετε από τον ΟΤΕ αναφέρει τις 28 χώρες του κόσμου που καλύπτει, και τους αντίστοιχους για κάθε χώρα κωδικούς που πρέπει να βάζετε πριν καλέσετε το νούμερο που σας ενδιαφέρει. Καλή λύση όταν ‘’ξεμείνεις’’ από χρήματα.

ΧΡΗΜΑΤΑ  ΜΕΣΩ  ΤΡΑΠΕΖΩΝ – INFO στο Διαδίκτυο 

Οι περισσότεροι θα έχετε διαπιστώσει ότι η αγορά τουριστικού συναλλάγματος είναι πλέον μια τυπική διαδικασία. Το ‘’τυπικό’’ όριο για συνάλλαγμα ανέρχεται σε 2000 ΕΥΡΩ ανεξαρτήτως αριθμού ταξιδιών τον χρόνο. Πολλές φορές όμως παρατηρούνται φαινόμενα ή συνήθειες που προβληματίζουν τον ταξιδιώτη. Η τράπεζα ή το ανταλλακτήριο συναλλάγματος που απευθύνεστε δεν διαθέτει το νόμισμα που θέλετε ή έχει λιγότερα από αυτά που ζητάτε. Μπορεί πάλι, η χώρα που θα επισκεφθείτε να έχει αυξημένη εγκληματικότητα ή πιο απλά σκέπτεστε μήπως πέσετε θύμα κλοπής, και δεν θέλετε να κρατάτε πολλά χρήματα μαζί σας. Το μόνο που δεν σκεφθήκατε ακόμα, είναι να καλύψετε ένα μεγάλο μέρος των ταξιδιωτικών σας εξόδων πληρώνοντας το κόστος σε δόσεις. Αλλά ανάλογα την επιλογή σας, και αυτό γίνεται.

Κάρτες: Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις την λύση προσφέρουν οι κάρτες. Αν είστε κάτοχος των διεθνών πιστωτικών καρτών Visa, Mastercard, ή άλλων που ανήκουν σε γνωστό δίκτυο, έχετε κάθε λόγο να μην ασχολείστε καθόλου με αυτές τις λεπτομέρειες που διατυπώθηκαν, αρκεί στο προγραμματισμένο για την Ευρώπηταξίδι σας να τις έχετε μαζί. Με αυτές εξασφαλίζετε το προνόμιο αναλήψεων μετρητών σε συνάλλαγμα, στην χώρα που ταξιδεύετε, από οποιοδήποτε ΑΤΜ, με την ανάλογη χρέωση της κάρτας σας σε ΕΥΡΩ. Αυτό που θα κάνετε είναι να πληκτρολογήσετε το ΡΙΝ σας (προσωπικός κωδικός), να διαλέξετε απ’ το μενού μια γλώσσα που γνωρίζετε, να πληκτρολογήσετε το ποσό των ΕΥΡΩ ή των ξένων χαρτονομισμάτων που επιθυμείτε, και να περιμένετε για την απόδειξη ανάληψης και την κάρτα σας. 

Έχετε την δυνατότητα πριν την αναχώρησή σας να ζητήσετε από τον εκδότη της κάρτας, κατάλογο με τις διευθύνσεις των μηχανημάτων που την δέχονται, καθώς και τις δαπάνες που επιβαρύνουν αυτή τη χρήση. Κάτι σημαντικό που ισχύει για τις περισσότερες κάρτες, στην Ευρώπη είναι το γεγονός της πληρωμής κάποιων εξόδων κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, π.χ. εισιτήρια πλοίων, ξενοδοχεία ή κάμπινγκ, ακόμη και κάποιων αγορών σε εποχές εκπτώσεων, (στην Ευρώπη η καλοκαιρινή περίοδος Ιούνιος – Ιούλιος ) π.χ. είδη δώρων, φωτογραφικά, είδη ένδυσης μοτοσυκλετιστών κ.λ.π. και να τα αποπληρώσετε, σε 4 ή 6 δόσεις τον χειμώνα. Επιπρόσθετα εφ’ όσον γίνονται οι αγορές με την πιστωτική σας κάρτα έχετε αυτόματα και ασφαλιστική κάλυψη, για  απώλεια αποσκευών, αντικατάσταση των απολεσθέντων, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επαναπατρισμό κ.α.

Info: Ζητήστε από τον εκδότη της κάρτας σας τα τηλέφωνα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση απώλειας της κάρτας ή των ταξιδιωτικών επιταγών. Ζητήστε και τα τηλέφωνα δωρεάν κλήσεων με χρέωση του καλούμενου.   

Info Ευρώπη : Λεπτομέρειες μπροστά στην εξυπηρέτηση και την ασφάλεια, αποτελούν οι επιβαρύνσεις ανάληψης (1 – 3 δολάρια + 0,33% επί του ποσού), η προμήθεια της τράπεζας 4,40 – 8,80 ΕΥΡΩ, και το γεγονός ότι δεν πρέπει να έχετε υπερβεί το μηνιαίο πιστωτικό σας όριο.

Προσωπικό δάνειο διακοπών: Το καλοκαίρι του 98’ που για πρώτη φορά οι τράπεζες άρχισαν να στρέφονται σε αυτό το είδος δανειοδότησης, οι περισσότεροι σκέπτονταν: με δανεικά θα κάνουμε διακοπές; και εν μέρει είχαν δίκιο. Εν μέρει όμως, αφού άλλα έδειξε η αγορά που σε λίγο χρόνο μεγάλωσε, όχι χωρίς λόγο βέβαια, και οι περισσότεροι καταναλωτές προτίμησαν να εκμεταλλευτούν το δάνειο, και να αφήσουν τα χρήματα, που έτσι και αλλιώς είχαν για το ταξίδι, στον τόκο ή στο χρηματιστήριο. Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε περιπτώσεις που οι ενδιαφερόμενοι, ακόμα δεν έχουν εξοφλήσει τα γραμμάτια της μοτοσυκλέτας που θα χρησιμοποιήσουν στο ταξίδι.

Το ειδικό δάνειο για την κάλυψη δαπάνης διακοπών χορηγείται από 15 Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου ανάλογα την τράπεζα. Το επιτόκιο, είναι 3 με 5% μικρότερο από των προσωπικών, αρχίζει από 1500 ΕΥΡΩ φτάνοντας τα 2934 ΕΥΡΩ η διάρκεια αποπληρωμής είναι 6 – 12 – 24 μήνες ανάλογα την τράπεζα και επιβαρύνεται με τα έξοδα δανείου, το επιτόκιο, την εισφορά 1,2 % του ν.128 / 75, και του ΕΦΤΕ 3% επί των τόκων. Μέχρι να επιστρέψετε, καλύπτεστε από ασφάλεια που περιλαμβάνει : υγειονομική μεταφορά, συμβουλές, περίθαλψη, έξοδα, για περιπτώσεις σοβαρού ατυχήματος. Επαναπατρισμό, απώλεια αποσκευών, αστική ευθύνη, για περιπτώσεις απλού τραυματισμού. 

Eurocheques : Πολύ διαδεδομένος τρόπος συναλλαγών στην Ευρώπη. Το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι τα καθορισμένα τους τέλη, που τα γνωρίζετε πριν χρησιμοποιήσετε τις ευρωεπιταγές σας, επίσης αποφεύγετε να έχετε μαζί σας μετρητά, και για περισσότερη ασφάλεια (ακόμη και να τις χάσετε) εισπράττονται μόνο από εσάς. Μειονέκτημα αποτελεί το ποσό που γράφετε στην επιταγή που δεν μπορεί να υπερβαίνει ένα ανώτερο όριο, πράγμα που μπορεί να είναι πρόβλημα αν προβλέπετε να κάνετε μια συναλλαγή υψηλότερου κόστους.

Στις χώρες της Ε.Ε. οι πολίτες και οι ξένοι επισκέπτες – τουρίστες τα χρησιμοποιούν ευρύτατα στις συναλλαγές τους. Δυστυχώς στην χώρα μας οι ελληνικές και οι ξένες τράπεζες δεν εκδίδουν Eurocheques αλλά τα δέχονται, τα εξαργυρώνουν, και τα διαχειρίζονται. Η ελληνική ‘’ιδιαιτερότητα’’ αναφέρει περιπτώσεις πολλών ελληνικών τραπεζών που ‘’αγνοούν’’ το θέμα. Αυτή η γενικευμένη άγνοια ερμηνεύεται από πολλούς σαν ‘’εντολή σιωπής εκ των άνω’’, (τα προκαθορισμένα τέλη που λέγαμε). 

Δικαιώματα : Για σας ως πολίτη – καταναλωτή, η ενιαία αγορά σημαίνει ότι έχετε δικαίωμα να μεταφέρετε χρήματα σε άλλη χώρα, προκειμένου να πληρώσετε τρέχουσες συναλλαγές. Επίσης όπως ‘’δανείζεστε χρήματα’’ μέσω της κάρτας ή μέσω δανείου από τις Ελληνικές τράπεζες, μπορείτε να δανειστείτε (και μάλιστα με καλύτερους όρους) από τράπεζες της Ε.Ε. Εξυπακούεται ότι, μέσα από ένα άρθρο δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν οι ερωτήσεις και οι λεπτομέρειες για τις δικές σας απαιτήσεις δανειοδότησης, αναλήψεων από κάρτα, επιβαρύνσεων, μηνιαίων λογαριασμών, τόκων κ.λ.π. γι’ αυτό πρώτα απ’ όλα ρωτήστε την τράπεζα που συνεργάζεστε για τα προνόμια και τις δυνατότητες της κάρτας που έχετε ή ενόψει του ταξιδιού θα βγάλετε.
Info: Eurocambio χωρίς χρέωση 0800 81000 www.eurocambio.gr

Info: Ο γρηγορότερος τρόπος για να στείλετε ή να λάβετε χρήματα κατά την διάρκεια ταξιδιού στο εξωτερικό είναι το έμβασμα μέσω της Western Union. Η γρήγορη εταιρεία εξειδικεύεται μόνο σε αυτό το αντικείμενο εργασίας με εκπληκτικά αποτελέσματα. Η διαδικασία είναι απλούστατη. Ο αποστολέας επισκέπτεται το κοντινότερο σημείο εξυπηρέτησης της εταιρείας, συμπληρώνει το έντυπο με τα στοιχεία του παραλήπτη, δίνει το ποσό, και με  ηλεκτρονική αποστολή, σε λίγα λεπτά τα χρήματα είναι ήδη διαθέσιμα στον παραλήπτη, σε όποιο σημείο εξυπηρέτησης βρίσκεται.

Η Western Union διαθέτει 45.000 σημεία εξυπηρέτησης σε 165 χώρες, ενώ συνεργάζεται με τις τράπεζες Εγνατία, Eurobank, & Εργασίας. Για την Ελλάδα : ‘’Χριστόφορος Κ. Βαρβίας & Συνεργάτες Α.Ε’’. Ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων, Μενεκράτους 11, + 116 36 Αθήνα ( 0109271010, Fax 0109271009. Xωρίς χρέωση 0800-93680.

Info: Kapa change Η καινούργια εταιρεία προσφέρει συνάλλαγμα από κράτη εκτός Ε.Ε., ταχυπληρωμές, αγορά και πώληση ταξιδιωτικών επιταγών, τηλεφωνικές κάρτες, και δεκάδες εξυπηρετήσεις που έχουν να κάνουν με ταξίδι, χρήματα, επικοινωνίες. Τηλ 0105234402, 0103313830, 0310280145, 0310287021. www.kapachange.gr E – mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

INFO και τιμές συναλλάγματος από το Διαδίκτυο

Τράπεζες Offshore: ''υπηρεσίες'' ανεξάρτητα εθνικότητας (κάρτα χωρίς τεκμήριο, και άλλα) λίστα στο δίκτυο www.escapeartist.com

Μετατροπή συναλλάγματος - ισοτιμίες: http://lin.gnn.com/cgi-bin/gnn/currency

Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδο : http://www.compulink.gr/ate/ & www.ate.gr

Alpha Τράπεζα Πίστεως: http://www.hol.gr/business/alpha/ & www.alpha.gr

Τράπεζα Αττικής: www.bankofattika.gr & www.attikisbank.gr

Barclays: www.Offshorebarclays.com

Εγνατία Τράπεζα: http://www.egnatiabank.gr

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος: http://www.ethniki.gr

Εμπορική Τράπεζα: http://www.combank.gr

Eurobank: http://www.eurobank.gr

Ιονική Τράπεζα : http://www.karatel.gr/ionian

Lloyds: www.lloysbank.co.uk

Μακεδονίας - Θράκης : http://www.mathrabank.gr

Citibank : http://www.citibank.com/hellenic/hellenik.html & Offshore www.citicorp.com/singapore

Bank of Scotia : www.scotiabankt.com

Τράπεζα Εργασίας : http://www.ergobank.gr

Τράπεζα Πειραιώς : http://www.piraeus-bang.gr

Τράπεζα Κύπρου : http://www.bankofcyprus.com/

XIOS Bank :http://www.hol.gr/business/xios/ & www.xiosbank.gr 

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ε Σ   Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Ε Σ   Γ Ι Α   Δ Ι Α Μ Ο Ν Η  

Σ Ε  Y O U T H   H O S T E L

Οι διεθνείς λέξεις που ισχύουν σε όλες τις χώρες είναι: N. J. H. C.  Youth Hostelling International & International Hostelling  συνοδευόμενα από το σήμα ‘’σπιτάκι με το έλατο’’. Ξενώνες νεότητας σε όλον τον Κόσμο: www.grouphostels.com  www.hosteweb.com www.hostelworld.com www.hostelbooking.com

Οι ξενώνες Νεότητας είναι μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, γιαυτό έχουν χαμηλό κόστος διαμονής. Στην Ελλάδα λειτουργούσαν πάνω από 30 χρόνια με την έγκριση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Το 1957 η Ομοσπονδία έγινε μέλος της Διεθνούς οργάνωσης Ξενώνων Νεότητας εντάσσοντας τα καταλύματά της στο παγκόσμιο δίκτυο του κινήματος ξενωνισμού που έχει πάνω από 5.000 ξενώνες σε όλο τον κόσμο.

Η διαμονή είναι ένας ξεχωριστός τρόπος ζωής με δική του φιλοσοφία και όρους, με αυστηρές προδιαγραφές και κανονισμούς λειτουργίας. Δεκτοί γίνονται όλοι χωρίς διάκριση, ηλικίας, φυλής, θρησκευτικής ή πολιτικής πεποίθησης, χρώματος, φύλλου, μόρφωσης, ή άλλου κριτηρίου. Μοναδική προϋπόθεση για την διαμονή είναι ο σεβασμός της προσωπικότητας και των δικαιωμάτων του ‘’πλησίον’’. Στατιστικά οι διανυκτερεύσεις ξεπερνούν τις 120.000 τον χρόνο σε όλο το κόσμο, με πλειοψηφία τους νέους μεταξύ 18 - 30 χρονών. Greek Youth Hostel Organization, Δαμάρεως 75, 11622 Αθήνα, 0107519530 Fax 0107510616.

Διεθνής κάρτα: Οι χιλιάδες των μελών που φιλοξενούνται κάθε χρόνο στους Ξενώνες Νεότητας είναι εφοδιασμένοι με ‘’ειδική κάρτα μέλους’’ (Hostels of Europe Card) που εκδίδει η Ομοσπονδία στην Ελλάδα ή η Εθνική Οργάνωση στην χώρα διαμονής του μέλους. Αυτή η κάρτα αποτελεί το αποδεικτικό στοιχείο της ιδιότητας του μέλους παρέχοντας το δικαίωμα διαμονής σε ξενώνες διαφόρων χωρών, συμμετοχήςστις Γενικές Συνελεύσεις, καθώς και το δικαίωμα να ψηφίζει για την εκλογή αντιπροσώπων.
Info: www.hostelseurope.com/SoftCard.exe/scstore/shophome.html?E+scstore και www.server.net/cgi-bin/SoftCard.exe/scstore/shophome.html?E+scstore  και www.hostelseurope.com/cxoctCart/exe/scstore/shophome.html?E+scstore

Διεθνείς οδηγοί: Η Διεθνής Ομοσπονδία Ξενώνων Νεότητας εκδίδει και κυκλοφορεί κάθε χρόνο έναν διεθνή οδηγό στον οποίο περιλαμβάνονται, χάρτες, πληροφορίες για όλους τους ξενώνες, τιμές, & διευκολύνσεις σε όλες τις χώρες.

Έκδοση κάρτας μέλους:  Όσοιεπιθυμούν να χρησιμοποιήσουν για διανυκτέρευση στα ταξίδια τους στο Εξωτερικό, τους Ξενώνες Νεότητας, πρέπει να περάσουν από τα γραφεία της Ο. Ε. Σ. Ε. ( Ομοσπονδία Εκδρομικών Σωματείων Ελλάδος ) Ο. Ξ. Ν. Ε. ( Οργάνωση Ξενώνων Νεότητας Ελλάδος ) για να προμηθευτούν την κάρτα διεθνούς ισχύος & τα βιβλία για τους ξενώνες στην Ευρώπη και τις άλλες ηπείρους. Για την έκδοση της κάρτας χρειάζεται αίτηση, που χορηγείται από την Ο. Ξ. Ν. Ε, μία φωτογραφία και το διαβατήριο ή ταυτότητα.Μπόταση 11, τ.κ. 106 82 Αθήνα τηλ 0103302340, 2, Fax 0103302428. Σε κάθε περίπτωση απευθυνθείτε και στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Η κάρτα από τα κεντρικά γραφεία, σε τρεις εβδομάδες θα είναι στα χέρια σας με κόστος 15 ΕΥΡΩ (5.200 δρχ).

BVBA - Hostels of Europe  P.O. Box 133 – 145 Langestraat, 8000 Brugge – Belgium Τηλ +32 50 344928, Fax +32 50 334180 E – mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Χρήσιμα: Αν αγοράσετε το βιβλίο - οδηγό θα διαβάσετε για εκατοντάδες ξενώνες σε όλο τον κόσμο. Αν όχι, για να κλείσετε δωμάτιο πρέπει απαραιτήτως να έρθετε σε τηλεφωνική επαφή με τον ξενώνα. Οι διευθύνσεις και τα τηλέφωνα που παραθέτουμε  εδώ είναι στα κεντρικά και στέλνουν πληροφορίες και χάρτες για όλη την χώρα. Ζητήστε να σας στείλουν χάρτη με όλους τους ξενώνες της χώρας που θα επισκεφθείτε, και μετά απαραιτήτως κλείστε δωμάτιο.

  • Στην διεύθυνση www.hostels.com υπάρχουν λεπτομερείς πληροφορίες και για μεμονωμένους ξενώνες που κάνουν ειδικές προσφορές.
  • Στην διεύθυνση (Βάση δεδομένων και πληροφορίες) www.hostelseurope.com κάντε αναζήτηση από την μηχανή και θα βγείτε στην διεύθυνση www.hostelseurope.com/hostelindex.html που υπάρχουν πληροφορίες και Link’s για τα ακόλουθα κράτη: Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Ανατολική Ευρώπη, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Σκανδιναβία, Ελβετία, Ισπανία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο.

ΑΓΓΛΙΑ - ENGLAND: Youth Hostels Association (EW) Trevelyan House, 8 St. Stephen's Hill, Street Albans, Herts AL 1-2 DY, England, Τηλ ++0727 55215, Fax ++0727 44126. Α­πό ε­δώ μπο­ρεί­τε να ζη­τή­σε­τε πλη­ρο­φο­ρί­ες για τα νη­σιά Faroe.

ΣΚΟΤΙΑ - SCOTLAND: Haggis Backpackers Ltd, 11 Blackfriars Street, Edinburgh EH 1 1  NB, Τηλ ++0131 557 9393, Fax ++0131 558 1177, Scottish Youth Hostels : 7 Glebe Crescent, Stirling, FK 8 2JA, Τηλ ++ 01786 451181.

IΡΛΑΝΔΙΑ - IRELAND:  An Oige, Mountjoy Street 61 Dublin 7, Τηλ ++01 363111, Fax++1 365807.

ΙΤΑΛΙΑ - ITALY : Associazione Italiana Alberghi per la Gioventu, Via Cavour 44, / 00184 Roma Τηλ ++06 4741256 – 06 462342 Fax ++06 4741256.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - GERMANY: D. J. H. (Deutsches Jukendherbergswerk, Hauptverband ), Bismarckstr 8 Postfach 1455, Detmold, Τηλ ++05231 7401 0.

ΓΑΛΛΙΑ - FRANCE: F. U. A. J. ( Federation Unie Des Auberges de Jeunesse), 27 Rue Pajol75018 Paris,Τηλ ++1 46070001, Fax ++1 44898727.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ - NETHERLANDS:  Future Line, Travel BV, Prof Tulpplein 4, 1018 GX Amsterdam, Τηλ ++020 6222859.

ΒΕΛΓΙΟ - BELGIQUE: Les Auberges de Jeunesse, Τηλ ++02 2153100.

ΕΛΒΕΤΙΑ - SCHWEIZ: S. J. H. Schweizer Jugend-herbergen, Τηλ ++01 3601414.

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ - LUXEMBOURG: C. A. J. L. ( Centrale des Auberges De Jeunesse Luxembourgeoises ), 2 Rue dy Fort  Olisy B. P. 374 L- 2013 Luxembourg, Τηλ ++ 225588 Fax ++ 463987.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ - NORGE: Norske Vandrerhjem - Hostelling International Norway, Dronningensgate 26 N - 0154 Oslo, Τηλ ++ 47 22421410 Fax ++ 47 22424476.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ - FINLAND: The Finnish Youth Hostel Association, Yrjonkatu 38, B15 FIN - 00100 Helsinki, Τηλ ++ 358 0 6940377 Fax ++ 358 0 6931349.

ΣΟΥΗΔΙΑ - SWEDEN: Svenska Turistforeningen Box 25, 10120 Stockholm, Vasagatan 48, Τηλ  ++08 7903200 Fax ++08 208016.

ΔΑΝΙΑ - DANMARK: Lands Forening Danmarks, Vandrerhjem, Vesterbrogade, 39 D.K. - 1620 Kobengarn V, Τηλ  ++45 3131612, Fax ++45 31 313626.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ - ICELAND: Bandalag Islenskra Farfygla, Laufasvegur 41 PO Box 1045  / 121 Reykjavik, Τηλ ++91 10490, 91 24950.

Κωδικοί Κλήσης από Ελλάδα - Κόστος ανά λεπτό συνομιλίας: 150 Δρχ, Αγγλία (Ην. Βασίλειο)  0044, Σκοτία 0044, Ιρλανδία 00353, Ιταλία 0039, Γερμανία 0049, Γαλλία 0033, Ολλανδία 0031, Βέλγιο 0032, Ελβετία 0041, Λουξεμβούργο 00352, Νορβηγία 0047, Φινλανδία 00358, Σουηδία 0046, Δανία 0045, Ισλανδία 00354 / 319 Δρχ.

Monday the 26th. . Joomla 3.0 templates. All rights reserved.