Σύντομο βιογραφικό

Άγγελος Σινάνης1984 – 1996: εποχή των λεσχών μοτοσυκλέτας, τα πρώτα συλλογικά ταξίδια στην Ελλάδα, η χαρά της ασφαλούς οδήγησης, η εμπειρία της περιήγησης και της ερασιτεχνικής φωτογράφησης γεννιέται με τη Λέσχη Ελλήνων Μοτοσυκλετιστών Τουρισμού, γνωστότερη ως ΛΕΜΟΤ. Τότε στήναμε τα όνειρα μαζί με τις σκηνές μας δυο και τρείς φορές το μήνα στο μεγαλύτερο τμήμα της επικράτειας. Μαζί με το Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Θεσσαλονίκης (ΜΟΘ) και τον Σύλλογο Μοτοσυκλετιστικής και Φωτογραφικής Εξερεύνησης (ΣΥΜΟΦΕ), δημιούργησαν μια ολόκληρη γενιά ταξιδιωτών, ενεργή και στις μέρες μας.

1987 – 1997: εποχή διμηνιαίων καλοκαιρινών, μοναχικών περιηγήσεων σε αναζήτηση της ευρωπαϊκής κουλτούρας, της εμπειρίας των αυτοκινητόδρομων, των επαρχιακών δρόμων της Ευρώπης και της έκτοτε αγαπημένης, Σκανδιναβίας. Γεννιούνται τα πρώτα ταξιδιωτικά δημοσιεύματα στα περιοδικά μοτοσυκλέτας Motosport – Rider – 2 τροχοί, προσφέροντας στους αναγνώστες ιδέες διαδρομών, εμπειρία και σιγουριά στην προετοιμασία μοτοσυκλέτας, αναβάτη και συνεπιβάτη για ελληνικές ή πανευρωπαϊκές περιηγήσεις. Ταυτόχρονα γίνονται οι πρώτες αξιόπιστες χαρτογραφήσεις της Ελλάδας με τις εκδόσεις Road.

1994 – 2009: εποχή συστηματικής αναζήτησης, χαρτογράφησης και ημιεπαγγελματικής φωτογράφησης των σπουδαίων και μοναδικών άλλοτε διαλάμψαντων ορεινών κοινοτήτων και των μνημείων τους. Η ιστορία, η αρχιτεκτονική, η αρχαιολογία και τα μουσεία αποκτούν άλλες διαστάσεις, εξειδικεύοντας το νόημα του ταξιδιού ενώ η έρευνα στο πεδίο, συνδράμει με πληροφορίες την ΑΝΑΒΑΣΗ, και τους νέους αναλυτικούς χάρτες της.
Ξεκινά η συνολικά δεκαετής συνεργασία με τους εκδότες του περιοδικού μοτοσυκλέτας 0-300 η οποία πρόσφερε στους αναγνώστες δέκα βιβλία, ενενήντα προορισμούς με γενικό τίτλο: Ταξίδια στην άλλη Ελλάδα. Η πρωτοτυπία του έγκειτο στον συγκερασμό του βιώματος του ταξιδιώτη με τη ζωντανή μαρτυρία απλών ανθρώπων προσφέροντας στους αναγνώστες μια φρέσκια άποψη για πολλούς προορισμούς της Ελλάδας. Ήταν η μοναδική ταξιδιωτική έκδοση που αναδίφησε ενδελεχώς τις μελέτες και την υπάρχουσα επιστημονική βιβλιογραφία. Οι διαδρομές πρόσβασης στα ορεινά χωριά, στα νησιά, οι αποστάσεις, τα μνημεία και οι άνθρωποι έρχονται πλέον πολύ κοντά, αποκαλύπτοντας ξεχασμένες και πολλές φορές άγνωστες στους ταξιδιώτες, πτυχές της ιστορίας τους.

Στα χρόνια μας προέκυψαν συνεργασίες με το Ανακαλύψτε και Εξερευνήστε την Ελλάδα της εφημερίδας ΝΕΑ και Έθνος αντίστοιχα, εκδίδοντας τους ταξιδιωτικούς οδηγούς: Άγραφα, Πύλη – Ελάτη – Περτούλι – Ασπροπόταμος Πίνδου, Αργιθέα – Βόρεια Άγραφα, και τις θαυμάσιες Μονές των Αγράφων.

2010 – : εποχή ταξινόμησης και παρουσίασης στο ευρύ, φιλομαθές ταξιδιωτικό κοινό, των δημοσιευμένων περιηγήσεων ανά την Ελλάδα, οι οποίες προ πολλού χρόνου έχουν εξαντληθεί. Αργότερα θα προστεθούν και αδημοσίευτα ταξιδιωτικά θέματα, ανά γεωγραφικές περιοχές.

Ξεχωριστά, σε τέσσερις ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες παρουσιάζονται τα πέτρινα παραδοσιακά γεφύρια, τα εκκλησιαστικά μνημεία, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία που συνάντησα όλα αυτά τα χρόνια των περιηγήσεων πλουτίζοντας τις εικόνες μιας άλλης Ελλάδας. Όσον αφορά το φωτογραφικό υλικό, η αρχή θα γίνει με εικόνες μετά το 2006, εποχή που άλλαξα την αναλογική με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Μελλοντικά, τα θέματα θα εμπλουτιστούν με παλιότερες λήψεις από φιλμ και διαφάνειες.

Από τα σχέδια και τη μελλοντική διάρθρωση της ιστοσελίδας δεν θα μπορούσε να λείψει η αναφορά στο κεφάλαιο μοτοσυκλέτα. Παλιές και σύγχρονες παρέες, λέσχες, εκδρομές, τόποι, συγκεντρώσεις μοτοσυκλετιστών (πανελλήνιες, εντούρο, χειμωνιάτικες), αρχειακό υλικό, αφίσες, φυλλάδια κ.ά, θα προβληθούν, ώστε μαζί να θυμηθούμε πράγματα και καταστάσεις που βιώσαμε στο παρελθόν.

Βέβαιο είναι ότι θα πάρει χρόνο να παρουσιαστούν και αν είναι δυνατόν να ολοκληρωθούν όλα όσα επιθυμώ να μοιραστώ μαζί σας σε αυτόν τον ιστοχώρο.

Καλή περιήγηση λοιπόν,

Άγγελος Σινάνης

Extra Products - Χρήστος Τασούλης

 

Tuesday the 21st. . Joomla 3.0 templates. All rights reserved.