Αρχαιολογικοί Χώροι

Οι αρχαιολογικοί χώροι στην ελληνική επικράτεια είναι ιδιαίτερης σημασίας, υψηλού συμβολισμού και κατανέμονται σε ολόκληρο το χάρτη της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας αποκαλύπτοντας στους επισκέπτες χιλιετίες πολιτισμού, κατακτήσεων και επιτευγμάτων.

Χώροι με σημαντικά ευρήματα από τη νεολιθική εποχή έως και τους μεταβυζαντινούς χρόνους έχουν αναδειχθεί ή αναδεικνύονται, μνημεία αναστηλώνονται, δημιουργούνται διαδρομές, σύγχρονα πωλητήρια, περίπτερα πληροφόρησης, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών καθιστώντας τους μετόχους της επιστήμης της αρχαιολογίας και γνώστες της ιστορίας του κάθε τόπου.

Το πλήθος των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων σε όλη την επικράτεια καθιστά εύκολα αντιληπτό τον ελληνικό πολιτισμό, ενεργό μέσα από τη διαχρονία του (προϊστορικό, αρχαϊκό, κλασικό, ελληνιστικό, ρωμαϊκό, βυζαντινό, νεώτερο). Η καλή έως πολύ καλή οργάνωσή τους με εποπτικό υλικό και πίνακες καθιστούν την πολιτιστική κληρονομιά βίωμα αλλά και πηγή έμπνευσης και απόλαυσης για τη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία.

Η δυναμική ανάπτυξη ανάλογης σημασίας, αλλά μικρότερης προβολής, αρχαιολογικών χώρων θα συμβάλλει στη διανομή και την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κάθε αρχαιολογικός χώρος εκτός από τα μνημεία σπουδαίας ιστορικής αξίας που διαθέτει, γειτνιάζει και συνυπάρχει με τόπους ιδιαίτερου φυσικού κάλλους διευκολύνοντας και πολλές φορές προκαλώντας των περαιτέρω παραμονή των επισκεπτών στην περιοχή.

Σκοπός αυτής της ενότητας είναι η παρουσίαση των αρχαιολογικών χώρων, επιτρέποντας στους επισκέπτες της ιστοσελίδας να δουν κάποιες όψεις τους και να αντλήσουν πληροφορίες που θα διευκολύνουν την επίσκεψή τους σε αυτούς.

Καλή περιήγηση,
Άγγελος Σινάνης

Περισσότερες πληροφορίες

Δημοσιεύματα

Βιβλιογραφία

 
Περιοχές της Ελλάδας

Extra Products - Χρήστος Τασούλης

 

Tuesday the 21st. . Joomla 3.0 templates. All rights reserved.