ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΤΡΙΚΑΛA

ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ & ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΒΛΑΧΟΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

Κείμενο - Διαφάνειες: Άγγελος Σινάνης e – mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

© Νοέμβριος 2006 

Δραστηριότητες 

Κανό – καγιάκ, Rafting

Οι κύρια δραστηριότητα στην περιοχή της Διευρυμένης Κοινότητας Ασπροποτάμου, έχουν αντικείμενο τον ποταμό Αχελώο. Αθλήματα ποταμού επικρατούν, με μεγάλη ανταπόκριση εκ’ μέρους των  μεμονωμένων επισκεπτών, των μικρών ή των μεγαλύτερων οργανωμένων ομάδων. Η φύση, τα μονοπάτια, οι δρόμοι της περιοχής, ευνοούν την ορεινή πεζοπορία ή το ποδήλατο βουνού. Όλα αυτά, μαζί με τοξοβολία και διαδρομές για 4Χ4 οργανώνει με επιτυχία από το 2000 ο Τρικαλινός, Θανάσης Σαμούρης οδηγός ποταμού και εκπαιδευτής οδηγών ποταμού. Ο ξενώνας και βάση για τα ποτάμια αθλήματα (Rafting-Hot dog-Monoraft-Canoe-Kayak), όπως και για τις υπόλοιπες δραστηριότητες, είναι στη θέση «Τρία Ποτάμια» στην καρδιά του δασικού συμπλέγματος. 

Σε αυτό το τμήμα του Άνω Αχελώου πραγματοποιούνται δύο ποτάμιες διαδρομές με αφετηρία τη γέφυρα της Αγίας Παρασκευής και τη γέφυρα Αλεξίου, ενώ στο τμήμα του κυρίως Αχελώου μία, με αφετηρία το τμήμα του ποταμού μετά τη Μεσοχώρα. Πλεονέκτημα αποτελεί ότι «Αθλόεσσα» δραστηριοποιείται και στα Μετέωρα όπου μέσα από παλιά καλντερίμια ή μονοπάτια, αποδίδει στους επισκέπτες μια διαφορετική προσέγγιση των μονών και των παλιών εκκλησιών που περιτριγυρίζει αυτά τα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

«TrekkingHellas Δυτικής Θεσσαλίας», Αθλόεσσα Ο.Ε., Διευρυμένη Κοινότητα Ασπροποτάμου και Μετέωρα, Σαμούρης Αθανάσιος, 2431087964, 6977451953 www.pindos-adventure.gr www.trekking.gr 

Οικοτουρισμός

Ο οικοτουρισμός έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Το Γραφείο Οικοτουρισμού Κεντρικής Πίνδου με έδρα την Πύλη Τρικάλων, είναι από λίγα στην Ελλάδα που με το ανθρώπινο δυναμικό του, την εμπειρία, και τον εξοπλισμό που διαθέτει, προσφέρει ολοκληρωμένα προγράμματα οικοτουρισμού στην περιοχή. Σε όλες τις εκδρομές υπάρχει η δυνατότητα να συμμετέχετε με το δικό σας 4Χ4. Μεταξύ των πολλών δράσεων περιλαμβάνονται διαδρομές για 4Χ4, Rafting, όπως και η σημαντικότατη παραποτάμια οικοξενάγηση ώστε να γνωρίσετε το οικοσύστημα του ποταμού Αχελώου και των παραποτάμων του. Μεγάλο ενδιαφέρον για τους περιηγητές παρουσιάζουν οι θεματικές οικοτουριστικές μονοήμερες εκδρομές με τα πολυθέσια 4Χ4 τους, «στα βλαχοχώρια του Ασπροποτάμου». «Γραφείο Οικοτουρισμού Κεντρικής Πίνδου», Πύλη Τρικάλων, Κόζιακας, Περτούλι, Διευρυμένη Κοινότητα Ασπροποτάμου, Γκανάς Φάνης - Παναγιώτης Ζέρβας 2434071333 www.pindos-explorer.gr

Tuesday the 4th. . Joomla 3.0 templates. All rights reserved.