Μουσειακή συλλογή Ι.Π Μεσολογγίου

Μουσειακή συλλογή – Πινακοθήκη Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Με τις πιο σύγχρονες μουσειολογικές μεθόδους και εφαρμογές ανακαινίσθηκε πλήρως ο μουσειακός χώρος της "Διεξόδου" και άνοιξε τις πύλες του από τις 14 Σεπτεμβρίου 2010, αναμένοντας τους φίλους του και τους επισκέπτες της Ιερής Πόλης για να απολαύσουν τα εκθέματα που χρονολογούνται από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, και να γνωρίσουν το Μεσολόγγι από την πρώτη του εμφάνιση στην ιστορία στα τέλη της Αναγέννησης μέχρι και το 2ο μισό του 20ου αιώνα.

Η μόνιμη συλλογή της "ΔΙΕΞΟΔΟΥ" αποτελείται από διαφορετικές θεματικές ενότητες. Περιλαμβάνει 2.500 περίπου κατηγοριοποιημένα αντικείμενα που περιοδικά εκτίθενται στους χώρους του Μουσείου, όπως αρχαία αντικείμενα του 4ου, 3ου και 2ου π.Χ. αιώνα, νομίσματα των Ελληνιστικών χρόνων, εικόνες και εκκλησιαστικά είδη του 18ου και 19ου αιώνα, ιστορικά κειμήλια και χειρόγραφα πρωταγωνιστών της Επανάστασης του 1821, έγγραφα των Μεσολογγιτών πρωθυπουργών Χαρίλαου Τρικούπη και Επαμεινώνδα Δεληγεώργη καθώς και των ποιητών Παλαμά, Μαλακάση και Δροσίνη και τέλος αυθεντικές ενδυμασίες, κοσμήματα και μεταλλοτεχνήματα του 18ου και 19ου αιώνα.

Η συλλογή έργων τέχνης της "ΔΙΕΞΟΔΟΥ" φιλοξενείται στις αίθουσες του 1ου ορόφου του ιστορικού κτιρίου του 18ου αιώνα. Αποτελείται από τριακόσιους περίπου πίνακες παραστατικής, κατά κύριο λόγο, ζωγραφικής, ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα, που χρονολογούνται από το 1865 μέχρι σήμερα, μαζί με εκατοντάδες χαρακτικά και γλυπτά.

Στην περιήγησή του ο επισκέπτης κατευθύνεται από κατατοπιστικές λεζάντες στα Αγγλικά και Ελληνικά που συνοδεύουν όλα τα εκθέματα ενώ η μόνιμη υπάλληλος - ιστορικός τέχνης που βρίσκεται στον χώρο παρέχει στους επισκέπτες οποιαδήποτε πληροφορία αφορά την ιστορία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό της Ιερής Πόλης.

Πληροφορίες: www.diexodos.com.gr Αθ. Ραζή - Κότσικα 25, Τ.Κ. 30200, Ιερή Πόλη Μεσολογγίου (Νομός Αιτωλοακαρνανίας) Επικοινωνία: 2631051260, 6976643610, Fax 2631023496 ή 55240 e-mail: '); document.write(addy57597); document.write('<\/a>'); //-->\n Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. " target="_blank" title="Κέντρο Λόγου και Τέχνης ΔΙΕΞΟΔΟΣ"> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πηγή: Διέξοδος - Κέντρο Λόγου και Τέχνης

Saturday the 31st. . Joomla 3.0 templates. All rights reserved.